Home > Over MGM > Nul-op-de-meter

Nul-op-de-meter

Minder maandlasten
De ontwikkeling van energiezuinige woningen gaat snel. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het gemak en het financiële voordeel dat een duurzame woning oplevert en gaan op zoek naar energiebesparende mogelijkheden of energiezuinige woningen. De nieuwe Nul-op-de-meter woningen die MGM Projectontwikkeling bouwt, combineren energiezuinig wonen met extra wooncomfort én lage maandlasten.

Meer wooncomfort
Een Nul-op-de-meter woning is meer dan alleen energie-neutraal. De woning is veel beter geïsoleerd en er wordt geen gas gebruikt. De zonnepanelen en elektrische warmtepomp die standaard in deze woningen worden gebruikt, dragen bij aan een beter wooncomfort. Zo zorgt de warmtepomp bijvoorbeeld niet alleen voor verwarming in de winter, maar ook voor verkoeling in de zomer. En omdat de energiemeter aan het eind van het jaar op nul staat, bespaar je aanzienlijk op je maandlasten.

Verschil energieneutraal en Nul-op-de-meter

Tegenwoordig worden er steeds meer energiezuinige woningen gebouwd. En dat is een goede zaak, want het is beter voor het milieu. Maar energiezuinige woningen zijn er in alle soorten en maten en de verschillende termen kunnen verwarrend zijn. We leggen je graag het verschil uit tussen een energieneutrale woning en een Nul-op-de-meter woning.

Gebouwgebonden of gebruikersgebonden
Het is eerst belangrijk om te weten wat het verschil is tussen gebouwgebonden en gebruikersgebonden energiegebruik.

  • Gebouwgebonden energiegebruik is het energiegebruik dat direct afhankelijk is van hoe de woning is gebouwd en welke installaties aanwezig zijn, bijvoorbeeld voor verwarming en ventilatie. Dit gebruik wordt gemeten met de Energie Prestatie Coëfficient (EPC). Hoe lager de EPC, hoe beter.
  • Gebruikersgebonden energiegebruik is het energiegebruik door apparaten die de bewoners zelf meenemen in het gebouw. Bijvoorbeeld wasmachine, koelkast en computer.

Een energieneutrale woning wekt de gebouwgebonden energie zelf op. Daar hoort een EPC bij van 0, wat energieneutraal betekent.

Een Nul-op-de-meter woning wekt zowel de gebouwgebonden energie als de gebruikersgebonden energie zelf op. Over het jaar heen wordt er net zoveel energie opgewekt als dat er gebruikt wordt.

Zelf voorzien in je energie

Voor veel huishoudens is het elk jaar weer schrikken als de jaarafrekening van de energiemaatschappij op de mat valt. Afhankelijk zijn van een energieleverancier en elke jaar weer zoeken of zelfs overstappen naar de meest voordelige energieaanbieder vinden we vanzelfsprekend. Maar dat is het natuurlijk niet.

Slim kiezen
Steeds meer mensen kiezen daarom bij het kopen van een nieuw huis voor een energiezuinige woning. En dat is heel slim. Zo creëert een Nul-op-de-meter woning bijvoorbeeld zelf alle energie die je nodig hebt. Dankzij duurzame toepassingen zoals zonnepanelen, een warmtepomp en hoogwaardige isolatie, heb je als gemiddeld gezin geen energielasten. Hoe dat kan? Een Nul-op-de-meter woning levert op jaarbasis voldoende energie voor:

  • ruimteverwarming
  • warm tapwater
  • ventileren
  • gebruik van alle huishoudelijke apparatuur en overige elektrische apparatuur
  • verlichting

Op deze manier voorzie je in je eigen energiebehoefte,  woon je met meerwaarde en minder maandlasten en draag je ook nog eens bij aan een duurzame toekomst. Pure winst dus!

Kijk voor meer informatie op www.dijkstraten.com