Home > Nieuws > Warmtepomp zorgt voor energie- en geldbesparing

Warmtepomp zorgt voor energie- en geldbesparing

Dinsdag 20 November 2018

Alle Nul-op-de-meterwoningen op Dijkstraten zijn voorzien van een luchtwaterwarmtepomp. Deze pompen maken geen gebruik van gas, alleen van elektriciteit. De pomp haalt de warmte binnen via de buitenlucht en met deze energie wordt het water verwarmd. Het hoge rendement van een warmtepomp zorgt voor een flinke energie- en dus geldbesparing, die kan oplopen tot wel 40% in woningen. Behalve deze besparing ben je ook zeer milieuvriendelijk aan het verwarmen. De gebruikte elektrische energie wordt namelijk opgewekt via de geïntegreerde zonnepanelen op het dak. In tegenstelling tot de oude cv-ketel, stoot deze installatie dan ook bijna geen CO2 uit. Je draagt dus ook nog eens bij aan een duurzame toekomst. 

We zetten alle voordelen van een warmtepomp nog even op een rijtje:

  • Gasvrij verwarmen: met de luchtwater warmtepomp in de Nul-op-de-meterwoningen op Dijkstraten, heb je helemaal geen aardgas meer nodig en kan je CO2vrij verwarmen.
  • Minder CO2 uitstoot: een warmtepomp stoot geen of minder CO2 uit dan een cv-ketel.
  • Besparing op energiekosten: een warmtepomp is een uniek apparaat. Dankzij de COP-waarde (Coëfficiënt of Performance) haalt een warmtepomp meer warmte uit elektrische energie.
  • Weinig onderhoud: onderhoudsvrij is een warmtepomp niet maar wel onderhoudsarm. Gemiddeld vindt het een keer per twee jaar plaats.
  • Constante temperatuur: een warmtepomp zorgt voor een constante temperatuur, zowel overdag als ’s nachts.
 
Meer weten over de Nul-op-de-meterwoningen? Op de website van Dijkstraten vind je meer informatie: https://www.dijkstraten.com/nul-op-de-meter/