Home > Nieuws > Voor de zekerheid

Voor de zekerheid

Dinsdag 26 Februari 2019

Er zijn verschillende risico’s wanneer je een eigen huis bezit. Bijvoorbeeld overstroming, brand, inbraak of glasschade. De kans dat er zoiets gebeurt is klein, maar het ongeluk zit in een klein hoekje en zonder verzekering kunnen de kosten erg hoog oplopen! We leggen de belangrijkste verzekeringen aan je uit.

Opstalverzekering
Deze verzekering dekt de schade die veroorzaakt is aan de woning en de onroerende zaken die bij het huis horen. Oorzaken kunnen zijn brand, overstroming, wateroverlast of blikseminslag. Met opstal wordt het huis zelf bedoeld, maar ook alles wat je niet zomaar uit het huis kunt halen zoals vloeren, inbouwapparatuur of de schutting. Een opstalverzekering is niet verplicht, maar de hypotheekverstrekker gebruikt het vaak wel als voorwaarde.

Aansprakelijkheidsverzekering
De kosten die het gevolg zijn van schade aan de spullen of de gezondheid van iemand anders, kunnen hoog oplopen of zelfs leiden tot een flinke schadeclaim. Stel, je laat per ongeluk de IPad van de buren vallen of je hond richt schade aan in de tuin van iemand anders. De aansprakelijkheidsverzekering dekt dan in ieder geval de kosten.

Inboedelverzekering
Je moet er niet aan denken, maar door een brand of inbraak kun je een groot gedeelte van je spullen verliezen. Ook bij overstroming of vandalisme is er vaak flinke schade aan je meubels of apparatuur. Onder inboedel vallen alle spullen in en om je huis. Sieraden, computers, maar ook tuinmeubilair. Met een inboedelverzekering zijn al deze spullen verzekerd tegen schade en diefstal.