Home > Nieuws > Vast tarief zonnepanelen tot 2023

Vast tarief zonnepanelen tot 2023

Donderdag 28 September 2017

Goed nieuws voor iedereen die nog twijfelt aan het nemen van zonnepanelen: het tarief dat particulieren krijgen voor de zonnestroom die ze aan het energienet leveren, blijft tot 2023 hetzelfde.

Particulieren met zonnepanelen op hun dak krijgen voor stroom die ze aan het energienet leveren nu precies evenveel als ze betalen voor de stroom die ze afnemen. De geleverde stroom wordt dus tegen de afgenomen stroom weggestreept. Dat blijft zo tot 2023, heeft minister Kamp van Economische Zaken besloten.

Steeds meer zonnepanelen
Over het salderen, waarmee de verbruikte energie wordt weggestreept tegen de geleverde energie, bestond onzekerheid. De regeling zou lopen tot 2020 waarna er mogelijk iets anders voor in de plaats zou komen. Omdat steeds meer mensen zonnepanelen op hun huis willen, vroegen de Kamerleden de regeling voort te zetten. Particulieren houden zo de zekerheid dat ze hun investering goed kunnen terugverdienen.

Nul op de meter
De Nul-op-de-meter woningen van MGM Projectontwikkeling beschikken ook over zonnepanelen en zorgen voor flinke besparingen. Lees meer over de Nul-op-de-meter woningen