Home > Nieuws > Financiële voordelen bij een energiezuinige woning

Financiële voordelen bij een energiezuinige woning

Donderdag 22 December 2016

Dat een energiezuinige woning veel beter is voor het milieu en zorgt voor extra comfort, zijn al redenen genoeg om voor deze duurzame woningen te kiezen. Maar het kopen van een energiezuinige woning levert ook flinke financiële voordelen op. Bespreek met je onafhankelijke hypotheekadviseur welke van onderstaande regelingen voor jou van toepassing zijn.

 • Lagere hypotheekrente
  Verschillende banken bieden voor een nieuwbouwhuis een lagere hypotheekrente dan bij een bestaand huis.
 • Een hogere leencapaciteit
  Als je een energiezuinig huis koopt, kun je bij sommige banken € 9.000,- meer lenen. Je hypotheek mag dus € 9.000,- hoger zijn dan ‘normaal’. Koop je een ‘Nul op de meter’- woning, dan kan je extra leencapaciteit zelfs maar liefst € 25.000,- meer bedragen!
 • Meefinancieren in hypotheek
  Veel zaken die je in een nieuwbouwhuis aanbrengt zijn waardevermeerderend en kun je in het geheel meefinancieren in je hypotheek. Denk daarbij aan een uitbouw, een keuken, vloerverwarming, ander tegelwerk, de vloeren, de tuin, of het stucwerk van uw muren.
 • Geen dubbele maandlasten
  Bij veel banken is het mogelijk de rente en aflossing van je nieuwe woning te betalen vanuit je nieuwe hypotheek. Dit voorkomt dat je een dubbele maandlast ‘voelt’ gedurende de bouw.

Niet alle banken beschikken over dezelfde financiële regelingen, dus het is belangrijk dat je weet bij welke hypotheekverstrekkers je terecht kunt. Op www.bewustnieuwbouw.nl vind je bijvoorbeeld de meest recente lijst van banken die je een hogere leencapaciteit geven.

Meer voordelen weten van een energiezuinige woning?
Bekijk hier de uitzending van RTL Woontips!