Home > Nieuws > Bouw 29 Nul-op-de-meter woningen op Dijkstraten gestart

Bouw 29 Nul-op-de-meter woningen op Dijkstraten gestart

Donderdag 23 November 2017

Bouw 29 Nul-op-de-meter woningen op Dijkstraten gestart

Op maandag 20 november werd de eerste paal voor de vrije sector woningen in de wijk Dijkstraten in de grond geslagen. Hiermee is de bouw van 29 Nul-op-de-meter woningen officieel van start gegaan. Onder toeziend oog van MGM Projectontwikkeling en MGM Makelaardij, NBArchitecten, aannemer Stam en de Koning Bouw én alle kopers hadden wethouders Marc van Schuppen en Peet van de Loo de eer om deze ceremoniële handeling te verrichten.

Energiezuinig bouwen, waarom wachten?

De nieuwe Nul-op-de-meter woningen die in de moderne en groene wijk aan de rand van Best zullen worden gebouwd, combineren energiezuinig wonen met extra wooncomfort en lage maandlasten. Een Nul-op-de-meter woning is veel beter geïsoleerd en er wordt geen gas gebruikt. De zonnepanelen en elektrische warmtepomp die standaard in deze woningen worden gebruikt, dragen bij aan een beter wooncomfort. “In 2025 is het volgens de wet verplicht om Nul-op-de-meter woningen te bouwen”, geeft Gerald van Kessel van MGM Projectontwikkeling aan. “Maar waarom zouden we wachten? Er wordt veel gepraat over energiezuinig wonen, maar nu is het een kwestie van gewoon doen!” De verwachting is dat de 29 woningen in het najaar van 2018 klaar zijn.

Ben je ook geïnteresseerd in een Nul-op-de-meter woning? Schrijf je hier in voor de volgende fase en blijf op de hoogte.