Bestpoint

Dinsdag 01 April 2014

MGM Projectontwikkeling heeft met Plan Bestpoint een groot bedrijvencomplex gerealiseerd. Hierin is gevestigd onder andere de nieuwe vestiging van Karwei Best, Decathlon, VNB Hasco, Kooy, Altavilla en Best architecten.

Zeven jaar heeft het geduurd voordat er met de bouw van Bestpoint kon worden begonnen. De kredietcrisis maar ook het vaststellen van bestemmingsplannen en verkoop van Hasco en Karwei hebben voor vertraging gezorgd. Samen met Best Architecten hebben we nu een eyecatcher voor Best gemaakt.

Bestpoint is een ideale locatie tussen de A2 en de Eindhovenseweg en onderdeel van industrieterrein van T-Noord.

Het complex omvat verschillende componenten. Op de nieuwe locatie heeft VNB Hasco een showroom van 2.750 vierkante meter en een magazijn van 2.000 vierkante meter, 3.000 vierkante meter is nog beschikbaar voor andere gebruikers. Aan de Eindhovenseweg is aan de zijde van de kanaaldijk voor Karwei 7.000 vierkante meter opgetrokken, ook Decathlon heeft boven Karwei de beschikking van 6000 vierkante meter en parkeerplaatsen op hoogte.

Op de showroom van Hasco van 2.750 m2 ligt hetzelfde oppervlak aan showroom, beschikbaar voor een andere gebruiker. Op de derde en vierde verdieping zijn kantoren van twee keer 500 m2 verhuurd. Het gebouw met twee lagen showrooms en twee lagen kantoren wordt kwalitatief hoogwaardig met veel glas. De wanden van de andere bedjfspanden worden uitgevoerd met dakplaten van damwand, maar nu als gevelbeplating verwerkt. Karwei en Decathlon zijn te bereiken via de NCB-weg, overige huurders VNB  via de Materiaalweg. Industrieterrein Bestpoort.

Woordje van de architect

Op een strook gelegen tussen de A2, Eindhovenseweg-zuid en het Wilhelminakanaal in Best is een reeks gebouwen gebouwd met elk hun functie.

Door de verscheidenheid in functie, en dus ook in de gebruiker, heeft elk gebouw een eigen verschijningsvorm zonder daarbij de samenhang te verliezen.

De gebouwen zijn zodaning gebouwd dat er een ritme onstaat van laag-hoog-laag-hoog, het ritme van het bestse deel van Brainport Eindhoven.

Het project start aan de linkerzijde met een groot industiegebouw van ongeveer 9 meter hoog. Direct daaraan gekoppeld is een showroomgebouw met als hoofdgebruiker bouwmaterialenleverancier VNB Hasco.

De materialisering is op elkaar afgestemd. Donkere staalplaat, horizontaal en verticaal toegepast, voor het industriegebouw en zeer bijzonder metselwerk voor het showroomgebouw. De hoofdentree is verbijzonderd met grote glazen gekromde puien. De hoofdentree wordt tevens gebruikt door de gebruikers van de kantoren op 2e en 3e verdieping aan de voorzijde.

Rechts naast het showroomgebouw zijn twee op elkaar geplaatste grote winkelvolumes voorzien.

Op de begane grond is bouwmarkt Karwei gepositioneerd. Herkenbaar met haar zilvergrijze gevelpanelen en Karwei logo.

Op het Karwei gebouw is een wit volume gebouwd. In dit volume is een extra winkel voorzien met daarvoor een eigen parkeerterrein (135pp). Dit parkeerterrein wordt bereikt via een op- en afritconstructie aan de rechterzijde.

Aan deze op- en afritconstructie zijn nog 2 extra parkeerdekken gebouwd met elk 74 parkeerplaatsen. De hele op- en afritconstructie tezamen met de parkeerdekken is bekleedt met een verticaal gelede frames. Deze frames zijn bekleed met verschillende vulling hetgeen de parkeervoorziening een vriendelijke uitstraling geeft.

Het resterende terrein laat toekomstige bebouwing van extra gebouwen toe. Met name een tweetal kavels aan de A2 bieden de ruimte voor bebouwing voor bedijven die zich willen profileren in de periferie van Brainport Eindhoven. De reeds aanwezige parkeervoorzieningen op de begane grond zullen daarbij gerespecteerd worden.